kompanija  |  partneri  |  reference  |  kontakt  | 
kompanija
naš softver može zauvek da promeni vaš posao!

Ekspertski tim firme Contrast do 1996. godine činio je jezgro preduzeća "PrograM". Tada smo radili na razvoju informacionog sitema za Republičku Upravu Javnih Prihoda (RUJP). Tako su nastali moduli za evidenciju, razrez i naplatu poreza na prihod od imovine, zaplenu robe i knjigovodstvo.

Onda smo se odvojili, da bismo počeli da pravimo čuda. Čuda kakva naši klijenti zaslužuju.

Skoro 10 godina tim vrhunskih programera je usavršavao programski paket Stručnjak. Stručnjak je vodio računa o finansijskom, robno-materijalnom i knjigovodstvu osnovnih sredstava, obračunu ličnih primanja i kadrovskoj evidenciji.

A onda smo shvatili da takav program treba da bude finansijski inteligentniji. I zato smo ga napravili iznova i nazvali Finteligent. FINansijski INTELIGENTan.

Drugi ovakve programe zovu „poslovni informacioni sistem“. U našem slučaju ovo nije dovoljno dobar opis. Jednostavno, u pitanju je petnaest godina iskustva u izradi i implementaciji informacionih sistema.

Finteligent je potpuno prilagođen za mrežni rad. I brz je. Kao munja. I lak je. Onako kako bi programi trebali da budu laki. Tako i vi radite brže.

Više stotina preduzeća svih veličina i delatnosti poverilo je Finteligentu i Stručnjaku svoje najvažnije podatke.

Ali to ni iz daleka nije jedina stvar kojom se hvalimo. Hvalimo se i sveobuhvatnim paketom za praćenje i upravljanje proizvodnjom.

Imali smo velike ambicije. Ostvarili smo veliki uspeh.

Za manje od dve godine, razvili smo kompletan sistem za četiri fabrike iz različitih industrijskih grana (metaloprerađivačka, građevinska i industrija nameštaja).

Sve je povezano u jedan sistem. Kompletna organizaciona struktura preduzeća uključujući i sektore za razvoj i tehnologiju, plansko-operativnu pripremu i nabavku, sa odeljenjima za planiranje i lansiranje, a zatim i praćenje i terminiranje proizvodnje. Sve ovo zaokružuju moduli za kalkulaciju cene finalnog proizvoda i prodaju. Sigurnost kvaliteta prati svaki segment sistema. Dobijanje ISO standarda postaje lak posao.

Krajem 1996. godine izdali smo prvi domaći softverski paket za popunjavanje i štampu obrazaca. Svi potrebni zakonom propisani obrasci koji se koriste u svakodnevnom poslovanju su tu.
Stotine knjigovodstvenih agencija i drugih preduzeća periodične i završne obračune, poreske bilanse, obrasce za isplatu ličnih primanja i druge formulare popunjavanju i štampaju iz programa Formular 1. Brzo i lako. I što je najbolje: već posle drugog korišćenja Formulara 1 uštedeli ste novac koji biste dali za kupovinu obrazaca!

Juna 1998. godine javnosti smo predstavili PlanPlus: prve kompjuterske planove gradova u Jugoslaviji. Za sada imamo planove četrnaest gradova i kompletnu putnu infrastrukturu Srbije. Na interaktivnim mapama je sve što je važno. Pregledno ucrtane ulice. Objekti od javnog značaja. Javne institucije. Zdravstveni centri. Obrazovne ustanove. Sportski objekti. Mesta kulturnih dešavanja. Turističko-ugostiteljski objekti. Linije gradskog saobraćaja. Tu je sve što očekujete.

Imamo više od 50.000 korisnika. Imamo i dve nominacije za najbolje softversko ostvarenje godine (Discobolos).

Da li vam to dovoljno govori?

Ali, nama ni to nije bilo dosta. Pored CD izdanja napravili smo i internet stranu www.planplus.co.yu. Cela mapa je tu! Sajt se premijerno pojavio krajem 1998. godine. Pošto nismo skromni, reći ćemo i ovo: pet godina za redom proglašavani smo za jedan od 50 najkorisnijih sajtova u zemlji. Zato je uključen u zvaničnu internet prezentaciju Skupštine Grada Beograda. Zato imamo preko 150.000 poseta mesečno.

Šta ćete nam vi poveriti?

Jovan Živadinović
Direktor
 
planplus

Popunite porudžbenicu i vaš primerak PlanPlus-a će stići poštom na vašu kućnu adresu.

formular 1

Popunite porudžbenicu i obezbedite mogućnost da instalirate Formular 1. na dva računara po ceni jedne licence.